Paleo+++ “mindenmentes” gyümölcstorta recept

Naturalfoods Blog/Receptek

Paleo+++ “mindenmentes” gyümölcstorta recept

Tojás-, gabona- és tejmentes finomság, amelyben bátran variálhatod a gyümölcsöket.

Hozzávalók / 8 adag

Tészta

40 g zöldbanán liszt
100 g kókuszliszt
1 csipet só
1 ek méz
70 g kókuszzsír

Töltelék

25 dkg meggy
25 dkg szeder
1 dl víz
1 ek zselatin
4 ek kókuszolaj
4 ek méz
1 evőkanál kókuszliszt

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk.
  2. A tésztát egy pitetál vagy egy sütőpapírral kibélelt tortaforma aljára és oldalára nyomkodjuk úgy, hogy legyen egy kb. 2 centis pereme.
  3. Az előkészített tésztát a sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt kisütjük. Akkor van kész, ha már egy szép arany színt kapott a teteje, de a szélei még nem túl barnák.

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit egy lábasban lassú tűzön összeforraljuk. Majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  2. A kihűlt tészta tetejére öntjük, és hűtőben hagyjuk dermedni néhány órán keresztül.
  3. Ha kapcsos tortaformát használtunk, azt csak a töltelék megdermedése után távolítsuk el.

Zöldbanán liszt – 250g

865 Ft

Zöldbanán  liszt

A természeténél fogva is gluténmentes lisztféle, önálló felhasználhatóságán kívül is jól keverhető más maglisztekkel, eset­leg gabonalisztekkel, gyökér és gumós növények lisztjeivel. Kitűnő adalékanya­ga különböző zabkásáknak és bébié­teleknek, levesek-szószok sűrítésére is eredményesen alkalmazható.

Magas keményítő tartalmú, gluténmen­tes, a paleo étrendbe is beilleszthető liszt.

Kitűnő palacsintát lehet sütni belőle.

A búzalisztes receptekkel összehasonlítva a banánlisztből csak háromnegyede kell az előírt mennyiségnek. Ami az ízét illeti, nagyon enyhén diós ízhatást ad, emiatt smoothie-kba és salátaöntetekbe is kivá­lóan használható.

Származási hely: Közép-Amerika

Kókuszolaj

1344 Ft

Kókuszolaj

A kókuszolajat, vagy más néven kókuszzsírt a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik. A szűrt kókuszolaj kifejezetten stabil molekulákból áll, ezért jól hevíthető, illetve többször újrahasznosítható. Nehezen oxidálódik, 23 évig is friss marad, hűvös helyen még tovább eltartható anélkül, hogy megavasodna. 24 Celsius fok felett víztiszta, átlátszó olajjá válik, ez alatt pedig fehér kemény zsírrá szilárdul.

A szűrt kókuszolajnak a szűz kókuszolajjal szemben nincsen kókusz íze, ezért konyhai felhasználásra is igen kedvelt, hiszen tökéletesen helyettesíti a külömböző zsírokat. Felhasználható süteményekbe, kenyérre kenve, sütéshez, főzéshez.

Használatával ízletessé varázsolja az ételt.

Nem hidrogénezett! Természetes eljárással készül.

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Kókuszolaj” értékelése elsőként

English EN German DE Hungarian HU Romanian RO Serbian SR Slovak SK