Sárgabarack-torta nyersen recept

Naturalfoods Blog/Receptek

Sárgabarack-torta nyersen recept

A recept glutén-, tojás-, finomított cukor- és laktózMENTES. A gyümölcs sincs hőkezelve, így minden vitamint tartalmaz.:) Az indiai útifű növény magja kiváló élelmi rost forrás, mivel nagyon finom, apró rostszálak találhatók benne, vízből képes a saját tömegének 10-15-szörösét (akár hússzorosát) is felszívni, ami által egy lágy, zselészerű anyagot képez

Hozzávalók / 6 adag

A tésztához

5 dkg puffasztott amarant
10 dkg aszalt sárgabarack
1 dl víz
2 ek cukrozatlan kakaópor
3 dkg mandulaliszt
2 dkg mandulapehely
1 ek citromlé
30 ml folyékony édesítőszer (agave szirup)

A gyümölcsréteghez

30 dkg sárgabarack (tisztítva)
30 ml folyékony édesítőszer (agave szirup)
1 ek útifű maghéj (psyllium husk)
1 ek citromlé
2 ek rózsavíz

A habhoz

10 dkg sótlan kesudió
3 ek víz (vagy rizstej)
0.5 db vanília
20 ml folyékony édesítőszer (agave szirup)
A torta aljára
4 ek kókuszreszelék

Elkészítés

Az aszalt barackot beáztatjuk a vízbe, és hagyjuk puhulni 2-3 órát, majd turmixgépben pürésítjük.
A friss barackot megtisztítjuk, kimagozzuk, és turmixgépben pürésítjük.


A pürésített aszalt barackkal elkeverjük a kakaóport, mandulát, majd az amaránthoz adjuk, és összedolgozzuk (olyan lesz, mint a kókuszgolyó massza), a masszát egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, amit előzőleg kókuszreszelékkel szórjunk be vastagon. Hűtőben kihűtjük.
A friss barackpürét ízesítjük a rózsavízzel, agave sziruppal, citromlével (ízlés szerint), majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat, és várunk 15 percet, amíg kocsonyásodik, szilárdul, ekkor az amarántos rétegre öntjük.
Hűtőben tovább dermesztjük.


A kesuhabhoz a vizet, agave szirupot és a vanília kikapart belsejét elkeverjük a kesudióval, és turmixgépben pürésítjük, minél finomabbra, habosabbra.
Tálalás előtt a torta tetejére kanalazzuk, friss sárgabarack darabokkal díszítjük. Kicsit benedvesített, jó éles késsel szeleteljük.
Ez a mennyiség egy 18 cm kapcsos tortaformához elég. Bármilyen gyümölccsel készíthető.

Forrás: Nicki/NOSALTY

Útifűmaghéj

Utifűmaghéj – 250g

1459 Ft

Útifűmaghéj

Az útifűmaghéj magas rosttartalmánál fogva nagy mennyiségű vizet képes megkötni. Ennek a tulajdonságának köszönhetően kitűnően alkalmazható krémek, pudingok, zselék készítésére.

A vegetáriánusok és vegánok étrend­jében zselésítő anyagként is használható, hiszen állati zselatin helyett, főzés nélkül is.

Ételeink sűrítésére, süte­mények, kenyerek, tészták állagának javítására is remekül felhasználható.

Származási hely: India

Vélemények

Még nincsenek értékelések.

„Utifűmaghéj – 250g” értékelése elsőként

English EN German DE Hungarian HU Romanian RO Serbian SR Slovak SK